Tijdelijk uitverkocht
Ontvang eenmalig een e-mail wanneer dit product weer op voorraad is.


Breng mij op de hoogte Annuleren

Houd je Lightning connector in topconditie

De Lightning oplaad connector in je iPhone, iPod of iPad is een belangrijk onderdeel van je telefoon. Als de Lightning connector niet goed werkt kun je niet opladen. En aan een apparaat met lege accu heb je niets.

Lightning is een gevoelige connector. Als je in de connector kijkt, zie je dat er kleine goudkleurige contactpunten zitten. Die maken contact met de goudkleurige streepjes op de stekker van je Lightning kabel. Als één van deze contactpunten geen goed contact maakt, kun je problemen krijgen met opladen of synchroniseren. Het signaal kan wegvallen of je krijgt foutmeldingen. 

Er hoopt snel stof op in de connector ingang. Dat zijn bijvoorbeeld kleine stukjes stof van je broekzak, maar ook stukjes stof die in de lucht dwarrelen. Als je connector ingang stoffig is dan kun je deze schoonmaken. Doe dat heel voorzichtig, want je wil voorkomen dat een contactpunt beschadigt. De beste manier om de connector schoon te maken is door perslucht te gebruiken. Dat is een spuitbus waar schone droge lucht in zit. Als je zelf blaast kan er vocht meekomen en daar kan de telefoon niet goed tegen.

Krijg je het stof er met blazen niet uit, of zit er iets anders vast? Gebruik dan een houten tandenstoker. Ga heel voorzichtig te werk en werk naar de zijkant van de telefoon toe. Probeer te voorkomen dat je dicht in de richting van het scherm of de achterkant van de telefoon gaat, want daar zitten de gevoelige connectoren. 

Het is nog beter om te voorkomen dat er stof in de ingang komt. Dat kun je doen met een anti stof plug. Dat zijn kleine kunststof stopjes die in de Lightning en koptelefoon ingang worden geplaatst. De plugjes sluiten de connector ingang volledig af, waardoor de ingangen van je telefoon helemaal schoon blijven. 

Gepubliceerd op 14 juli 2017.