Tijdelijk uitverkocht
Ontvang eenmalig een e-mail wanneer dit product weer op voorraad is.


Breng mij op de hoogte Annuleren

Eigen koptelefoon in vliegtuig gebruiken

Als je met het vliegtuig op vakantie gaat dan is er een entertainmentsysteem aan boord. Het aanbod kan bestaan uit muziek, video, games en/of internet.

Soms hangen er een aantal schermen in het vliegtuig, in andere vliegtuigen heb je een eigen scherm in de hoofdsteun van de persoon voor je. Je hebt in beide gevallen een koptelefoon nodig. Bij een paar maatschappijen krijg je een eenvoudige koptelefoon te leen in het vliegtuig, maar meestal moet je die kopen. 

Je eigen koptelefoon heeft waarschijnlijk een (veel) betere geluidskwaliteit en is bovendien comfortabeler. Maar koptelefoons van vliegtuigen hebben niet één stekker, ze hebben er twee. Je kunt dus niet zomaar je eigen koptelefoon aansluiten in het vliegtuig. Je zit al snel een aantal uren in het vliegtuig, en dan wil je natuurlijk gebruik kunnen maken van het entertainment aanbod. Een film kijken zonder geluid is toch minder leuk.

Om wel je eigen koptelefoon in het vliegtuig te kunnen gebruiken heb je een koptelefoon vliegtuig adapter nodig. Dat kleine adaptertje plaats je tussen je eigen koptelefoon en de aansluiting van het vliegtuig. Je plaatst de stekker van je koptelefoon in het gaatje, en de twee pinnetjes verbind je met het entertainmentsysteem. Vaak zit de aansluiting voor de koptelefoon in de armleuning van je vliegtuigstoel. De vliegtuig adapter is goedkoop en kun je bovendien bij elke vliegreis gebruiken. 

Gepubliceerd op 28 juni 2017.